Uudisrakentamisessa yhtenä rakennusluvan myöntämisen ehtona on energiaselvitys. Energiaselvityksellä osoitetaan, että rakennus täyttää sille laissa asetut energiatehokkuuden vaatimukset.

Uudisrakennuksen energiaselvitys sisältää:

  • Energiatodistuksen
  • Laskennallisen energiakulutuksen eli E-lukulaskelman
  • Tarvittavan lämmitystehon sekä jäähdytetyissä rakennuksissa jäähdytystehon
  • Lämpöhäviöiden määräystenmukaisuuden eli tasauslaskelman
  • Kesäajan huonelämpötilojen tarkastelun suuremmissa kohteissa

Meiltä saat ammattitaidolla laaditut energiaselvitykset kaiken kokoisiin kohteisiin. Lisäksi autamme sinua löytämään kustannustehokkaat ratkaisut energiamääräyksien täyttämiseen.

Ammattitaidon osoituksena meiltä löytyy ylemmän tason energiatodistuksen laatijan pätevyys sekä olemme listattuna ARA:n pätevyysrekisterissä.

Laskennassa käytämme www.laskentapalvelut.fi -palvelua sekä RIUSKA-simulointiohjelmistoa.

Tilaa energiaselvitys helposti netistä!

Halusimme tehdä suunnitelmien hankkimisesta hieman helpompaa. Nyt voit tilata helposti uudiskohteen energiaselvityksen sekä lvi-suunnittelun verkkokaupastamme. Klikkaa tuotetta alta ja lue lisää!

Kysymyksiä ja vastauksia

Energiatodistuksesta käy ilmi rakennuksen energialuokka sekä laskennallinen ostoenergian kulutus. Lain mukaan energiatodistus tulee laatia uudisrakennusten lisäksi myös olemassa oleville rakennuksille myynnin tai vuokrauksen yhteydessä. Uudisrakennuksissa energiatodistus on osa energiaselvitystä. 

Energiaselvitys koskee ainoastaan uudisrakennuksia ja se on laajempi selvitys rakennuksen energiankäytöstä. Energiatodistuksen lisäksi energiaselvitys sisältää muitakin laskelmia kuten tasauslaskelman sekä suuremmissa rakennuksissa kesäajan huonelämpötilojen tarkastelun. Energiaselvitys laaditaan rakennuslupaprosesssin yhteydessä.

Meillä omakotitalon energiaselvityksen hinta on 300 € (alv 24 %). Lämmitetyn autotallin tai muun lämpimän talousrakennuksen energiaselvitys nostaa hintaa 100 € (alv 24 %). LVI-suunnittelun yhteydessä energiaselvityksen hinta on hieman alhaisempi.

Suuremmissa kohteissa hinnat määräytyvät tapauskohtaisesti. Pääosin energiaselvityksien hinta asettuu välille 500 – 1000 € (alv 0 %) kohteen kokoluokasta riippuen.

Tällä hetkellä teemme energiatodistuksia olemassa oleviin rakennuksiin vain Oulun alueella.

Uutta blogissa

Omakotirakentajan vinkit lämmitysjärjestelmän valintaan

Yksi omakotiasujan suurimmista kulueristä on lämmityslasku. Eikä ihme – Suomi on kylmä maa, joten lämmitystarvetta ei pääse karkuun. Siksi rakentajat ovat onnellisessa asemassa, sillä he voivat tekemillään päätöksillä vaikuttaa huomattavasti tulevan lämmityslaskunsa suuruuteen. Mutta mikä sitten olisi oikea vaihtoehto?

LUE KOKO KIRJOITUS »